logo banner

Tapas recepten

Dadels gevuld met geitenkaas

Dadels  gevuld met  geitenkaas

Benodigdheden:

  • Zachte geitenkaas 500 g Le Larry
  • Dadels
  • Peper
  • Zout
  • Koriander

Bereiding:

Meng de geitenkaas met peper en zout. Snij de dadel in de lengte tot de pit door, ontpit en vouw de dadel open. Vul de dadel met de geitenkaas en garneer met een blaadje koriander.

Avocadopintxo met geitenkaas

Avocadopintxo

Benodigdheden voor 10 pintxos:

  • 1 stokbrood
  • 1 avocado
  • 250 g geitenkaas "Le Larry"
  • 50 g Ganda Ham
  • 5 ml extra vierge olijfolie

Bereiding:

Snij de avocado in stukjes. Voeg zout en extra vierge olijfolie toe. Plet de avocado met een vork. Strijk de pasta op sneetjes brood en bedek met een plakje geitenkaas. Werk af met een schijfje krokante Ganda Ham dat 5 min. gedroogd werd in de oven op 160 °C.

Piquillo paprika's gevuld met geitenkaas "Le Larry"

Piquillo paprika's

Benodigdheden voor 10 pintxos:

  • 10 minipaprika's
  • 400 g geitenkaas gemarineerd in olie (omdat deze kaas romiger is)

Bereiding:

Vul de paprika's met geitenkaas, serveer ze op een sneetje brood.

Gebakken aubergine met geitenkaas

Gebakken aubergine

Benodigdheden voor 10 pintxos:

  • 1 stokbrood
  • 120 g aubergine
  • 10 g bloem
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 300 g geitenkaas "Le Larry"
  • 120 g Ganda Ham

Bereiding:

Snij de aubergines in schijfjes, dompel ze in water en haal ze dan door bloem. Bak de aubergines tot ze knapperig zijn. Leg ze dan op een sneetje brood, bedek met een flinke plak geitenkaas en leg daarop een sneetje Ganda Ham.

Opgevulde champignons met Le Larry geitenkaas

Opgevulde champignons

Hol de champignons uit en vul ze met geitenkaas. Bak ze 15 min. in een voorverwarmde oven aan 180 °C. Versier met sneetjes Ganda Ham die 10 min. in de oven gedroogd zijn. Werk af met fijngesneden zwarte olijven en besprenkel met enkele druppels truffelolie net voor het opdienen.

Tortilla van Le Larry geitenkaas met zuiderse groenten

Tortilla

Snijd 200 g courgettes, aubergines en tomaten in kleine dobbelsteentjes. Stoof deze groenten aan in verhitte olijfolie tot ze bijtgaar zijn en breng op smaak met Provençaalse kruiden. Laat afkoelen. Verdeel het geheel in een vuurvaste taartvorm.

Klop 6 eieren los, kruid met peper en zout en giet ze over de groenten. Leg hierop enkele schijven geitenkaas en bak het af in een voorverwarmde oven aan 180°C. Versier met in oven gedroogde Ganda Ham sneetjes.

Tip: Laat zich ideaal combineren met tomatencoulis.

Le Larry geitenkaastapas

Le Larry Geitenkaastapas

Bereidingstijd

15 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 150 g Le Larry geitenkaasbolletjes
  • 2 plakjes Ganda Ham in reepjes
  • 4 plakjes toastbrood
  • 2 tomaten
  • 1 bakje waterkers
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el fijngesneden verse basilicum

Bereiding:

Breng de olijfolie op smaak met balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de tomaten in blokjes en voeg een scheutje olijfolie en basilicum toe. Snijd de toast diagonaal, toast het en leg er een laagje waterkers op, de tomaat en basilicummix en de geitenkaasbolletjes. Besprenkel het geheel met de balsamicovinaigrette. Garneer met fijne reepjes Ganda Ham.

Ambachtelijke geitenkaas