logo banner

Culinaire recepten

Gevulde avocado met Le Larry geitenkaas

Slechts 220-240 kcal p.p.!

Gevulde avocado met Le Larry geitenkaas en Ganda Ham

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 avocado's
  • 200 g Le Larry geitenkaasbolletjes
  • 1 tl citroensap
  • 1 kropje krulandijvie
  • 1 tomaat (gepeld, ontpit en in blokjes gesneden)
  • 4 sneden Ganda Ham
  • 1 rode ui
  • 2 el yoghurtdressing
  • 2 pijpajuinen
  • 1 schaaltje tuinkers
  • 1 el balsamicoazijn

Bereiding:

Snijd de avocado's in de lengte middendoor en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil, zonder ze te beschadigen. Snijd het vruchtvlees in blokjes, meng het met de geitenkaasbolletjes en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Leg een bedje van krulandijvie op de bodem van de uitgeholde avocado en vul de avocadoschil met de geitenkaasmix, overgiet met yoghurtdressing en garneer met tomatenblokjes. Leg als afwerking een snede Ganda Ham bovenop de avocado en versier met enkele schijfjes rode ui en fijngesneden pijpajuin.

Serveersuggestie: serveer op een bedje van tuinkers en werk af met balsamicoazijn.

Taartje van geitenkaas met zongedroogde tomaten

Taartje van geitenkaas met zongedroogde tomaten en Ganda Ham

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 250 gr Ganda Ham
  • 4 geitenkaasjes (type crottin)
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 1 bakje basilicumscheutjes
  • bieslook
  • 2 sjalotjes, versnipperd
  • 8-tal groene olijven, fijngehakt
  • 10 gepelde amandelnootjes, fijngehakt
  • 1 dl olijfolie, extra vierge
  • ½ dl balsamicoazijn
  • 1 theelepel fijngehakte roomse kervel
  • 1 theelepel fijngehakte munt
  • 1 theelepel fijngehakte koriander
  • peper, zout, cayennepeper

Bereiding:

Snij de geitenkaasjes in kleine blokjes, dat gaat best met een vochtig mes, en meng ze met de versnipperde sjalotjes, de groene olijven, de amandelen, de groene kruiden, ½ dl olijfolie, peper, zout en wat cayennepeper (naar smaak). Vul bodemloze cilindervormpjes op met de kaas en de gedroogde tomaten. Drapeer de ham op koele borden en zet er een taartje op. Verwijder het vormpje en versier het met een boeketje jonge basilicumscheutjes (samengebonden met een takje geblancheerde bieslook). Druppel de olijfolie en de azijn over de ham en versier met takjes tuingroen.

Gegrild geitenkaasje met Ganda Ham en perzik

Gegrild geitenkaasje met Ganda Ham en perzik

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 schijfjes jonge geitenkaas
  • 4 plakken Ganda Ham
  • 2 perziken (Nectarines)
  • 4 eetlepels champagne
  • 2 eetlepels suikersiroop
  • 2 eetlepels perziklikeur
  • 4 blaadjes basilicum in sliertjes
  • maanzaad

Bereiding:

Maak een sausje van de champagne, de suikersiroop en de perziklikeur. Pak de schijfjes geitenkaas in met Ganda Ham. Leg de pakjes eventjes op de grillpan zodat er een grilltekening gemaakt wordt op de pakjes. Steek de pakjes daarna 7 à 8 minuten in de oven op 170 °C (wel in het oog houden).

Schikking:

Schik schijfjes perzik op het bord.
Leg een pakje kaas uit de oven op het bord.
Strooi er basilicum, maanzaad en grof gemalen (2 x draaien) peper over.

Groot boerenbrood op oude wijze, savoyard met Le Larry geitenkaas

Groot boerenbrood op oude wijze

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Brood
  • Savoyard
  • 900 g witte bloem
  • 150 g geitenkaas met kruiden van Le Larry
  • 40 g gist
  • 2 eieren
  • 100 g Rocquefort
  • 2.25 dl melk
  • 100 g verse boter
  • 2.25 dl water
  • 1 kl sjalot
  • 1 sl zout
  • 1 sl gehakte peterselie
  • 1 sl suiker
  • 1 scheutje cognac
  • peper van de molen

Bereiding:

Savoyard:

Meng de kaas, boter, kruiden, cognac met een vork en werk af met peper van de molen.

Brood:

Bereid het brooddeeg op de klassieke manier en bak af in een bakring. Snij de hoed van het brood en haal het broodkruim eruit, snij in mooie plakken van 0.5 cm en bestrijk ze met savoyard. Beleg met mooie plakjes Ganda Ham, versnij ze in kleine boterhammetjes en schik ze terug in het brood. Serveer eventueel met ontvliesde witte selderstengels.

Ambachtelijke geitenkaas