logo banner

De geschiedenis van het bedrijf

In de wereld van kaasproducenten neemt Le Larry, een aparte plaats in. Met hetzelfde enthousiasme waarmee we 25 jaar geleden zijn gestart, maken we op ambachtelijke wijze geitenkaas. Le Larry is het verhaal van twee ondernemende en creatieve Oost-Vlamingen, Gino en Nadine De Clercq. Gezien hun afkomst mag het eigenlijk weinig verwondering wekken dat ze iets zouden gaan doen in de agro-alimentaire sector. Gino stamt af van een familie van serrebouwers in bloemengemeente Lochristi. Hij leerde voor kok. Nadine komt uit een landbouwersgezin. In 1981 startten ze in Lochristi een geitenboerderij "omdat ze iets wilden doen dat dicht bij de natuur stond". Het kaasmaken gingen ze in Frankrijk leren. Aanvankelijk produceerden Gino en Nadine een soort plattekaas. Tot ze in de buurt van het Noord-Franse Amiens een specialist van het vak ontmoetten. Daar ontdekten zij de bereiding van een verse kaas, a la louche. De kaas Le Larry was geboren en het product werd in die aanvangsjaren vooral afgezet in de streek van Rijsel.

Twee producten uit dezelfde streek: een perfect huwelijk

Sinds 2003 werken Vleeswaren Corma (Ganda Ham) en Le Larry samen. Deze samenwerking is niet toevallig. Corma en Le Larry dragen dezelfde waarden hoog in het vaandel: natuurlijke producten, vervaardigd op ambachtelijke wijze, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen. Sinds 2006 bevinden beide bedrijven zich op hetzelfde terrein. Dit heeft de samenwerking tussen Le Larry en Corma vergemakkelijkt en geeft u de kans een bezoekje te brengen aan beiden.

Ambachtelijke geitenkaas